Indústria

La Xina redueix un 43 % el volum de vi importat en només 3 anys

12/02/2021

Després d'arribar al màxim històric el 2017 amb 751 milions de litres, la Xina va importar poc més de 430 milions el 2020. Els efectes de la pandèmia han fet accentuar la crisi de les importacions en aquest mercat asiàtic, que va tancar l'any passat amb un descens de gairebé el 30% en comparació amb el 2019.


Enfonsament general per tipus de vi


Totes les categories de vins van registrar caigudes fortíssimes en un mercat en què el vi envasat no escumós va representar més del 70% del volum i del 90% del valor total. El vi a granel i el de bossa encapsada van baixar de preu, al voltant del 15%, amb una forta pujada en envasats i escumosos.


Argentina, únic proveïdor entre els 15 primers que va vendre més vi gràcies al vi a granel.


En envasats, no se salva ningú


Els 15 proveïdors principals van registrar pèrdues notables amb l'excepció d'Argentina, que va triplicar el volum exportat a la Xina gràcies a unes vendes de vi a granel molt barat. Malgrat això, en la categoria de vins envasats, motor de les importacions xineses, els 15 primers proveïdors van registrar grans pèrdues.


Xile va ser el que més va caure en el conjunt de vins i passa de ser el primer al tercer proveïdor en volum, superat per Austràlia i França. El vi espanyol perd quota, però es manté com al quart més importat.