Agricultura

El VI campus Jóvenes Cooperativistas de Castilla-La Mancha reunirà mig centenar de joves agricultors

08/04/2022

Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha, en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", reunirà del 27 al 29 d'abril al castell de San Servando de Toledo joves agricultors i agricultores de Castella-la Manxa amb l'objectiu de conscienciar els joves vinculats al sector agroalimentari de la importància econòmica i social del cooperativisme i de la necessitat de propiciar el relleu generacional perquè aquest col·lectiu s'incorpori a la gestió de les cooperatives i explotacions agràries en condicions de liderar projectes empresarials amb èxit.


Segons les dades de la Fundació CooperActiva de l'organització cooperativa, el 29% de les persones associades de la regió pertanyen al grup d'edat d'entre 16 i 45 anys. Concretament, els menors de 25 anys són l'1% del total de cooperativistes de Castella-la Manxa (2.327 joves), el 7% són joves d'entre 26 i 35 anys (11.463 cooperativistes) i el 21% dels cooperativistes de la regió tenen entre 36 i 45 anys (34.318).


Com en edicions anteriors, el Campus arrencarà el 27 d'abril amb dinàmiques de grup amb el taller Cooperem?, que abordarà assumptes com la cooperació en contraposició a la competència, cooperar per guanyar i principis bàsics per al treball cooperatiu efectiu. Hi haurà àrees on es treballarà la motivació i el lideratge, el treball en equip, la presa de decisions, tècniques de comunicació i negociació externa a càrrec de Casma Consultores.


El segon dia es continuarà amb temes de caràcter més empresarial gràcies al director de Cooperativas Agro-alimentarias CLM, Juan Miguel del Real, i s'abordaran els reptes i estratègies de l'empresa agroalimentària, la vertebració del moviment cooperatiu, els seus entorns, reptes, la dimensió del cooperativisme com a clau cap a la competitivitat, etc. El seguirà el responsable del departament jurídic de Cooperativas Agro-alimentarias CLM, Francisco Seseña, que analitzarà la raó de ser de les cooperatives, la seva formulació jurídica, els drets i deures dels socis i les obligacions dels rectors, entre d'altres.


El termini d'inscripció per participar en aquesta sisena edició del campus és obert, els joves interessats podran formalitzar la seva assistència a través del web de Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha (www.agroalimentariasclm.coop).