Ramaderia

Veterinaris d'Espanya desaconsellen sanejar el bestiar durant l'estat d'alarma

31/03/2020

El Col·legi de Veterinaris d'Espanya (COLVET) desaconsella que es duguin a terme els sanejaments rutinaris (presa de mostres analítiques, per exemple) al bestiar aquestes dues setmanes que estarà vigent l'estat d'alarma per evitar la concentració de personal en les explotacions.


Fonts del COLVET han justificat, en declaracions a Efeagro, aquesta posició per "prudència" i "sentit comú", ja que un sanejament requereix la presència de veterinaris o personal de l'explotació, cosa que no és recomanable en la situació de pandèmia generada pel coronavirus.


Per això, demanen que els veterinaris vagin a les granges durant aquestes dues setmanes només en casos "puntuals" per abordar urgències com ara fer anàlisis a caps de bestiar que hagin d'abandonar l'explotació.


El COLVET remarca que suspendre aquests sanejaments rutinaris és viable aquestes dues setmanes, tot i que si l'estat d'alarma s'allargués en el temps, seria convenient aplicar altres mesures de prevenció per continuar assegurant la sanitat de la cabanya ramadera.


Algunes regions, com ara Andalusia, ja han flexibilitzat aquestes campanyes de sanejament per l'estat d'alarma.