Indústria

Verdejo de Rueda: "la joia del vi blanc"

28/07/2022

No és la primera vegada que Meininger Weinwirtschaft, referent mediàtic en el món vitivinícola, es fa ressò de l'alt potencial i la gran versatilitat de la varietat verdejo de Rueda. Si el març del 2022 la reconeguda revista alemanya destacava la "notable qualitat" del gran vi de Rueda, ara publica un article sobre la DO Rueda amb el títol, "La joia del vi blanc".


L'autor del reportatge és el periodista alemany David Schwarzwälder, especialista en vins espanyols i autor de la primera guia de vins del nostre país a Alemanya. Schwarzwälder destaca la projecció internacional de la DO Rueda, que "aconsegueix entusiasmar els amants del vi més enllà del club de fans d'Espanya", recull en el seu article. I afegeix que "poques varietats de raïm blanc espanyols han assolit un nivell de popularitat internacional similar al de la verdejo", que està "indissolublement unida a Rueda", assegura.


A més, en la informació publicada a Meininger Weinwirtschaft, el periodista aplaudeix l'aparició de la nova qualificació "gran vi de Rueda", que denomina "una categoria superior per als exigents fans d'Espanya". De fet, dins del seu article recomana una sèrie de vins de la DO Rueda (Meininger, núm. 5_2022).James Suckling


Fins a vuit verdejos de Rueda recomana Zekun Shuai, editor associat a JamesSuckling.com, la web que pren el nom del crític de vi nord-americà, un dels més respectats del món. En l'article (en podeu llegir l'original aquí) s'exalça l'excel·lent relació qualitat-preu dels vins de la DO Rueda, tant de les elaboracions més joves com dels fermentats en bota. D'aquests últims, en destaca la "complexitat refinada i una sensació en boca més rica i plena sense sacrificar el caràcter fresc, vibrant i espurnejant que té".