Agricultura

La UE mirarà de tancar un acord polític sobre la PAC durant l'octubre

23/09/2020

Els ministres d'Agricultura de la Unió Europea (UE) miraran de tancar un acord polític sobre la nova Política Agrícola Comuna (PAC) durant l'octubre, va dir dilluns la titular alemanya d'aquesta cartera, Julia Klöckner.


"La nostra obsessió és donar seguretat jurídica las pagesos. Ara tenim uns fons acordats i aprovats pels caps d'Estat i farem tot el que puguem perquè es puguin executar", va indicar Klöckner en roda de premsa en acabar un consell de ministres europeus d'Agricultura.


No obstant això, la titular de la cartera a Alemanya, país que aquest semestre exerceix la presidència del Consell de la UE, va deixar clar que la llum verda a la nova política agrària no depèn només de la Comissió Europea ni de la presidència de la UE, sinó també dels Estats membres i del Parlament Europeu.


El ministre espanyol d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va considerar per la seva banda "factible" aconseguir un acord entre els països de la Unió l'octubre vinent, que es converteixi en definitiu durant el primer trimestre del 2021, coincidint amb la presidència portuguesa de la Unió Europea (UE).


La PAC ha estat un dels assumptes que s'han tractat en el Consell d'avui, on també s'han abordat els acords comercials de la UE, inclòs el lliure comerç entre la UE i Mercosur. Sobre el pacte, la titular alemanya es va mostrar en contra d'una ratificació.


"No vull impulsar aquest acord", va dir la ministra, que va assenyalar que Alemanya té "alguns dubtes" a la vista del que està passant al Brasil, on extensos boscos s'estan convertint en terres conreables. També va indicar que entenen que els pagesos europeus estiguin "preocupats" i va assegurar que l'objectiu és "protegir les nostres normes de qualitat"