Indústria

La UE i l'OMC garantiran la cadena alimentària mundial

24/04/2020

La Unió Europea (UE) va informar dijous que, juntament amb 21 països membres més de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), s'ha compromès a garantir el "bon funcionament de les cadenes de subministrament mundials" d'aliments durant la crisi del coronavirus.


En concret, aquests països s'han compromès a mantenir un comerç "obert i predictible" de béns agrícoles i alimentaris al llarg de la pandèmia, han explicat els signants en un comunicat conjunt. A més, s'han conjurat per "evitar mesures amb un potencial impacte negatiu en la seguretat alimentària, la nutrició i la salut d'altres mitjans de l'organització i les seves poblacions".


Igualment, els països signants de la declaració han demanat "mesures d'emergència" relacionades amb l'agricultura i els productes alimentaris que siguin "específiques, proporcionades, transparents, temporals i consistents" amb les normes de l'OMC.


Aquestes mesures no han de distorsionar el comerç internacional d'aquesta mena de productes ni donar lloc a barreres comercials injustificades, han subratllat. En canvi, s'anima els membres de l'OMC a aplicar temporalment "solucions de treball que facilitin el comerç"