Blog Agrobank

Tres-cents agricultors analitzen en Antequera el futur de l'aigua

16/05/2023

AgroBank va celebrar el passat 16 de març una jorna- dona que sota el títol “Les claus del futur de l'aigua. Transició digital” va analitzar la situació actual i les perspectives de futur del sector agrícola andalús davant el desafiament de la gestió dels recursos hídrics i l'important paper que juga la digitalització a l'hora d'optimitzarlos.

La jornada, celebrada a l'Hotel Convent La Magdalena d'Antequera amb la presència de 300 professionals, va ser presidida pel director territorial de CaixaBank a Andalusia, Juan Ignacio Zafra, qui va destacar en la seva intervenció que “el futur del sector agroalimentari andalús té com a repte principal la digitalització de l'aigua, un desafiament en el qual tots hem de treballar de manera coordinada per a la supervivència del camp andalús”.

Posteriorment, Emilio Camacho, catedràtic d'Energia Hidràulica de la Universitat de Còrdova, va exposar la seva ponència “Oportunitats de la digitalització en la gestió de l'aigua”, en la qual va explicar les set solucions del nou PERTE de digitalització del cicle de l'aigua i les eines de IA que s'estan aplicant ja en el regadiu.

Després d'aquesta, es va desenvolupar una taula rodona que va comptar amb la presència de la directora tècnica de la Confederació Hidrogràfica del Guadalquivir, Núria Jiménez; el president de Dcoop S. Coop. And., Antonio Luque; el subdirector de Planificació de la Secretaria General de l'Aigua de la Junta, Ricardo Ruiz Antúnez, i el secretari general de Feragua, Pedro Parias Fernández d'Heredia.