R+D+i

Terol comparteix experiències d'innovació rural

25/11/2019

La Diputació Provincial de Terol ha participat aquesta setmana en el Curs d'Innovació Social en Zones Rurals, on s'han compartit experiències que tenen com a objectiu revitalitzar la societat rural.


Iniciatives com la posada en marxa d'un banc de terra a Olba o Apadrina una olivera, a Oliete, s'han posat com a exemple als tallers i debats sobre noves formes d'innovació social que facin front al despoblament, millorin la qualitat ambiental i augmentin els nivells d'activitat econòmica, informa la institució en una nota de premsa.


La tècnica de l'Oficina de Programes Europeus de la DPT Laura Gascón ha participat en aquestes jornades de formació i pràctica organitzades per l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa i el projecte europeu SIMRA per a la innovació social a les àrees rurals.


El curs ha comptat amb representants d'Espanya, el Regne Unit, Àustria, Bèlgica, Itàlia o el Líban, i s'hi ha debatut sobre el concepte d'innovació social i la influència que té en els resultats econòmics i ambientals de les zones rurals.


També s'ha après a reconèixer els diferents papers de les comunitats i la societat civil en els reptes que cal afrontar, s'han conegut diferents eines i mètodes per donar suport i avaluar els projectes d'innovació que sorgeixen de la societat i s'ha parlat sobre com el context polític pot restringir el desenvolupament d'aquesta mena d'iniciatives.


Aquest curs forma part de la convocatòria sobre innovació social finançada per la Unió Europea, en aquest cas centrat en zones rurals marginades (SIMRA), i el projecte es basa en la vinculació més efectiva de la pràctica amb la comunitat de recerca per permetre la integració i la fertilització creuada del coneixement i la comprensió.