Pesca

S'obre la campanya de cabra i bou a Lugo

03/12/2019

La Consellería do Mar ha obert avui ?dia 2 de desembre? la campanya extractiva de cabra i bou a la costa de la província de Lugo, després que l'11 de novembre passat comencés oficialment a Pontevedra i a la Corunya.


Segons ha informat la mateixa Consellería do Mar, la campanya ha quedat avui oberta a l'àrea que va des del cap Estaca de Bares (a la província de la Corunya) fins a la desembocadura del riu Eo ?incloent-hi també la ria d'O Barqueiro.


De fet, la flota que es dedica a extreure les dues espècies estava autoritzada per calar els aparells a partir de les 00:00 hores i portar les captures avui mateix a la llotja.


La campanya s'allargarà a la costa de Lugo fins que comenci la veda del 2020, que es fixarà d'acord amb el pla de gestió dels recursos corresponent.


La quota màxima de captura per a cada una d'aquestes espècies serà de 35 quilos per vaixell i dia, i 35 quilos diaris més per cada tripulant que hi hagi a bord.


Poden participar en la campanya totes les embarcacions amb arts menors i amb port base a Galícia, i també d'altres que tinguin la base en altres comunitats autònomes i que tinguin permisos especials per pescar en aquestes aigües.