R+D+i

S'han lliurat els Premis PTV d'Innovació en reconeixement de l'R+D+I del sector del vi

17/12/2020

La PTV ha concedit els seus premis en quatre categories: Jove Investigador, Projecte d'R+D+I (Individual i Consorciat), Soci més Innovador i Premi Honorífic.
Aquest reconeixement compta amb el patrocini d'AgroBank i posa en valor les iniciatives innovadores orientades a millorar la competitivitat del sector vitivinícola espanyol.

La Plataforma Tecnològica del Vi (PTV) va celebrar ahir la segona edició dels seus Premis PTV d'Innovació en un esdeveniment híbrid que va tenir lloc al CaixaForum Madrid, i alhora es va retransmetre en directe per a l'àmplia majoria d'assistents.


www.linkedin.com/in/carlos-seara-dieguez-6bb067105/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">Carlos Seara, director d'www.caixabank.es/empresa/agrobank/agrobank_es.html" target="_blank" rel="noopener">AgroBank ,la línia de negoci especialitzada en el sector agrari de CaixaBank, obria l'esdeveniment que va comptar amb 78 assistents connectats on?line, a més de 21 personalitats presents a la sala. Una cita que ja és imprescindible per a la PTV, perquè representa el seu major reconeixement a les iniciatives d'R+D+I dels seus associats mitjançant cinc premis concedits en quatre categories: Premi Jove Investigador, Premi a Projecte d'R+D+I (Individual i Consorciat), Premi al Soci més Innovador i Premi Honorífic.


La segona edició dels Premis PTV d'Innovació va comptar amb la presència de l'influencer del sector del vi Santi Rivas com a presentador i conductor de la gala, així com amb les intervencions de www.linkedin.com/in/mariodelafuentelloreda/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">Mario de la Fuente, gerent de la PTV; www.linkedin.com/in/susana-garc%C3%ADa-dolla-685b8756/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">Susana García, directora de l'www.interprofesionaldelvino.es/" target="_blank" rel="noopener">OIVE, i Íñigo Torres, secretari general de la PTV, que va ser l'encarregat de clausurar l'esdeveniment.


GUARDONATS I FINALISTES


En la categoria Jove Investigador es va premiar M. del Pilar Martínez Diz, investigadora de l'AGACAL, pel seu treball "Avenços en la gestió integrada de les malalties fúngiques del tronc de la vinya". Es tracta de l'únic premi en metàl·lic, amb una dotació de 3.000?, i està patrocinat per AgroBank.


El www.cial.uam-csic.es/" target="_blank" rel="noopener">CIAL del www.csic.es/" target="_blank" rel="noopener">CSIC i Adegas Valmiñor van ser les entitats guardonades en les categories Projecte R+D+I Individual i Consorciat, respectivament, per la seva participació en els projectes WINE-FISIOAROMA i INNTERWINARGAL15. M. Ángeles del Pozo, científica titular del CSIC, va ser l'encarregada de recollir el premi en representació del CIAL pel projecte WINE-FISIOAROMA "Diferències interindividuals en la fisiologia oral: impacte sobre l'alliberament de l'aroma durant el consum de vi i en la resposta hedònica i emocional del consumidor", mentre que www.linkedin.com/in/carlos-g%C3%B3mez-davila-6a540a159/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">Carlos Gómez, director general d'Adegas Valmiñor, ho va fer en representació del consorci d'INNTERWINARGAL15, el títol complet del qual és "Aplicació de biotecnologies per a l'obtenció de nous vins aromatitzats a partir de viníferes gallegues".Com a novetat, aquest any 2020 s'hi va incloure la categoria "Soci més Innovador". www.pagodecarraovejas.com/" target="_blank" rel="noopener">Pago de Carraovejas en va ser el premiat en reconeixement dels projectes d'R+D+I que han promogut i aprovat durant l'any 2019. www.linkedin.com/in/eva-navascues/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">Eva Navascués, directora d'R+D+I del celler, va ser l'encarregada de recollir aquest guardó.


Finalment, el Premi Honorífic es va concedir a www.linkedin.com/in/jos%C3%A9-ram%C3%B3n-lissarrague-13253314/?originalSubdomain=es" target="_blank" rel="noopener">José Ramón Lissarrague, doctor enginyer agrònom, professor de Viticultura i responsable del Grup d'Investigació en Viticultura de la www.upm.es/" target="_blank" rel="noopener">UPM, en reconeixement de la seva àmplia trajectòria i contribució a la producció científica del sector vitivinícola, així com a la seva implicació i al seu compromís amb la Plataforma Tecnològica del Vi des dels seus inicis l'any 2011.


El jurat que va seleccionar els guardonats d'aquesta segona edició dels Premis PTV d'Innovació estava format per representants del www.mapa.gob.es/es/" target="_blank" rel="noopener">Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, l'Agencia Estatal d'Investigació (www.ciencia.gob.es/portal/site/MICINN/aei" target="_blank" rel="noopener">MICINN), el Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (www.cdti.es/" target="_blank" rel="noopener">CDTI), l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya (www.interprofesionaldelvino.es/" target="_blank" rel="noopener">OIVE), www.caixabank.es/empresa/agrobank/agrobank_es.html" target="_blank" rel="noopener">AgroBank, la Comissió Tècnica de la PTV i Inbiotic-Esmedagro, com a Agent Tecnològic de la PTV