Indústria

S'ha signat l'acord que prorroga el Conveni col·lectiu de Conserves Vegetals

16/11/2020

Després de mesos de negociació, finalment ahir al matí va tenir lloc la signatura de l'acord per prorrogar el Conveni col·lectiu Nacional de Conserves Vegetals que inclou tots els transformats vegetals: conserves, congelats, 4a gamma, plats preparats, sucs?


ALINAR, juntament amb les patronals de Múrcia i València, integren la Federació Nacional de Transformats Vegetals i Aliments Processats, FENAVAL, que s'erigeix en patronal nacional del sector. El seu president és Cayo Martínez Sainz, president també de l'Associació Indústries Agroalimentàries de Navarra, La Rioja i Aragó. FENAVAL, juntament amb AGRUCON, l'Associació de Fabricants de Tomàquet per a la Indústria i UGT, sindicat que compta amb majoria per pactar un acord d'eficàcia general per al sector, van signar ahir la pròrroga del conveni existent, que estava en situació de ultra activitat. Això ha permès garantir la pau social en aquesta difícil conjuntura marcada per la crisi sanitària que la COVID-19 ha generat.


L'acord contempla increments salarials de l'1% per a aquest exercici i el següent, en una aposta per defensar el poder adquisitiu dels treballadors, tenint en compte que l'IPC nacional d'octubre marca mínims de -0,9%. Amb aquest increment s'aproven les taules salarials amb caràcter retroactiu a 1 de gener del 2020.


D'altra banda, es va acordar crear una Comissió Tècnica que durant el pròxim any revisarà i valorarà modificacions en el contingut pròpiament del conveni per adequar-lo als nous canvis legislatius que s'estan produint, així com a les necessitats del sector.


Els tràmits per al dipòsit i la publicació oficial de la pròrroga del conveni ja s'han iniciat.