Agricultura

Setena setmana de protestes agràries arreu del país per uns preus justos

11/03/2020

Els agricultors i ramaders espanyols han iniciat aquest dilluns, a Ciudad Real, la setena setmana de protestes per reclamar solucions al sector i preus justos, amb mobilitzacions previstes a Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, el País Basc, Andalusia i les Canàries.


Aquest dilluns, els pagesos protagonitzen talls de carreteres a la província de Ciudad Real, amb el lema "Pel futur del sector agrari", dins del calendari de mobilitzacions convocades des del gener per les organitzacions ASAJA, COAG i UPA.


El dimarts 10 de març sortiran al carrer els tractors a les províncies de Saragossa i de Conca, mentre que el sector apícola es manifestarà a Madrid davant del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). El dimecres 11 de març, hi haurà mobilitzacions a Sòria i a Valladolid. Els agricultors i ramaders protestaran a Vitòria, Albacete i al port d'Algesires el dijous 12 de març, mentre que el dissabte 14 de març hi ha convocades manifestacions a les Canàries, a Tenerife.


Les organitzacions agràries han destacat, en una nota conjunta, que la mobilització "continua amb força, de manera paral·lela a les negociacions, per resoldre la crisi que pateixen els agricultors i ramaders espanyols"