Agricultura

La sequera afecta la collita d'oliva, ametlla i cereal a Castella-la Manxa

22/08/2019

La sequera ha provocat la reducció de totes les collites a Castella-la Manxa iha afectat sobretot la d'oliva, que s'ha vist reduïda a la meitat, i també la d'ametlla i la de cereal, amb disminucions que ronden el 27 %.


Així ho ha assenyalat el secretari general tècnic de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) de Castella-la Manxa, Arturo Serrano, en una roda de premsa que ha ofert aquest dimecres amb el president regional de l'organització agrària, Fernando Villena, per explicar les previsions pel que fa a la verema.


En concret, ha especificat que encara que la sequera afecta tots els conreus,en l'oliverar les estimacions ja donen més d'un 50 % menys de producció, i de fet a Toledo la sequera "ha arrasat" la collita, com al nord de Ciudad Real, i "només es pot salvar" el sud de Ciudad Real i Albacete, ha conclòs.


Mentrestant, lacollita d'ametlla es quedarà un 2 % per sota de la campanya anterior, però han entrat en producció 12.000 hectàrees més, i alhora les hectàrees productives de l'any passat han patit una gelada important a Albacete, i les de Ciudad Real han estat molt afectades per la sequera.


No obstant això, lacollita de festuc es mantécom la de l'any passat, que no ha resultat tan afectat per la sequera ja que hi és més resistent. A més, Serrano ha dit que "els ramaders ja no saben buscar solucions" perquè en el conreu extensiu estan liquidades les pastures després de 160 dies sense ploure, i els farratges i els cereals que estan comprant han fet que pugessin els costos de producció.