Agricultura

El sector vitivinícola de Castella-la Manxa rep 16,7 milions d'euros

13/11/2020

"Castella-la Manxa seguirà avançant en la millora del sector vitivinícola, que és el motor econòmic de moltes zones de la comunitat". En concret, amb el repartiment dels ajuts VINATI per fer inversions en cellers i cooperatives en els anys 2021 i 2022, tal i com ha informat el conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural manxec, Francisco Martínez Arroyo, que ha ressaltat que a Castella-la Manxa li corresponen 16,7 milions d'euros que serviran per desenvolupar 51 projectes amb un total de 50 milions d'euros d'inversió.


El conseller d'Agricultura, Aigua i Desenvolupament Rural manxec, Francisco Martínez Arroyo, ho ha traslladat així avui als mitjans de comunicació abans de participar en la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural i en el Consell Consultiu de Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris, que és una trobada amb les comunitats autònomes convocat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través de videoconferència.


Martínez Arroyo ha destacat aquest punt com el més rellevant per a la regió en la sectorial d'avui, uns fons que s'inclouen dins del programa de suport al sector del vi que "és fonamental per a Castella-la Manxa".


En aquest sentit, ha informat que en l'any FEAGA que tot just acaba, que va del 16 d'octubre del 2019 al 14 d'octubre del 2020, s'han pagat més de 110 milions d'euros en el sector vitivinícola de Castella-la Manxa, i això la converteix en la regió d'Europa que més es beneficia d'aquests fons que "permeten seguir avançant en la millora del sector"