Agricultura

El sector vitivinícola aporta un 2,2 % al PIB d'Extremadura

25/04/2022

El sector vitivinícola és responsable del 2,2% del producte interior brut (PIB) d'Extremadura i genera un valor afegit brut de prop de 437 milions d'euros anuals, el 48% dels quals (210 milions d'euros) corresponen a contribució directa del sector.


Són dades de l'estudi La importància econòmica i social del sector vitivinícola a Extremadura, que han presentat aquest matí a Almendralejo (Badajoz) el president i la directora de la Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE), Ángel Villafranca i Susana García, i el director d'Economia Aplicada d'Analistes Financers Internacionals (AFI), Diego Vizcaíno, juntament amb la consellera d'Agricultura de la Junta d'Extremadura, Begoña García, i Xus Catalá, directora de CaixaBank d'Andalusia Occidental i Extremadura, en el marc d'Iberovinac, el Saló del Vi i l'Oliva d'Extremadura.


El document reflecteix algunes dades de rellevància que posen de manifest la importància econòmica del sector vitivinícola dins de l'economia i l'ocupació d'Extremadura. Així, la vitivinicultura contribueix a generar 8.170 llocs de treball a la regió, principalment en el 52% dels municipis extremenys que tenen vinya, i això evidencia la seva contribució a la fixació de població al territori, ha destacat el president de l'OIVE, Ángel Villafranca .


Per la seva banda, Xus Catalá, directora de CaixaBank d'Andalusia Occidental i Extremadura, ha destacat la importància del sector, "al qual durant molts anys hem donat suport, donem suport i donarem suport per poder continuar creixent junts".


La directora de l'OIVE, Susana García, ha conclòs la seva intervenció destacant la importància de conèixer les dades del sector a Extremadura i "donar a conèixer que exerceix un paper clau tant per a l'economia com per a l'ocupació i, molt especialment, per als pobles de les zones rurals que viuen exclusivament de la vinya".