Agricultura

El sector del vi s'aferra a nous formats davant la crisi

30/09/2020

La pandèmia ha tingut un impacte "devastador" en el mercat mundial del vi, i el consum no tornarà als nivells previs a la COVID-19 fins que passin com a mínim cinc anys, tot i que ja es detecten oportunitats gràcies a l'auge de nous formats i la venda on-line.


Això es desprèn d'un informe elaborat per la consultora www.theiwsr.com/" target="_blank" rel="noopener">IWSR i presentat aquest dimarts durant l'assemblea general celebrada per la Federació Espanyola del Vi (FEV), que apunta que contra tot pronòstic, en alguns països el consum fins i tot ha augmentat en el marc d'aquesta crisi.


És el cas de mercats com el de Canadà, Alemanya o fins i tot el Regne Unit, un fenomen que els experts vinculen a l'alt percentatge de consum de vi a casa que ja hi havia en aquests països i que es va reforçar com a conseqüència del confinament i les restriccions en l'hostaleria.


Així ho ha explicat www.theiwsr.com/who-we-are/" target="_blank" rel="noopener">Daniel Mettyear, director d'investigació de mercats a www.theiwsr.com/" target="_blank" rel="noopener">IWSR, que ha situat a l'altre costat de la balança Sudàfrica, Itàlia, Mèxic, Espanya o França, entre d'altres."La crisi ha tingut un impacte devastador en el conjunt del mercat, tot i que hi ha països que estan aguantant bé i fins i tot tenen previsions de creixement. De fet, el vi ha sortit afavorit en comparació amb altres begudes durant la pandèmia", ha detallat Mettyear.


Segons la seva opinió, hi ha hagut un "acostament" al vi motivat per diversos factors: l'hàbit de cuinar a casa i provar plats més elaborats, l'aparició de nous formats (com la llauna, en alguns llocs del món, consumida en parcs i jardins) i el desenvolupament del comerç electrònic, que inclou també una major interacció amb els clients de forma virtual (amb tasts on-line, per exemple).


El nou president de la FEV, Emilio Restoy, que avui ha succeït oficialment a Miguel Agustín Torres després de ser escollit en l'assemblea, ha destacat la difícil situació que afronta el sector a Espanya per culpa, sobre tot, de la caiguda del negoci en l'hostaleria, ja que al voltant d'un 60% de les vendes en volum es concentren en aquest canal.


"Demanem al Ministeri d'Agricultura que transmeti al Govern d'Espanya la importància que té l'hostaleria per al món del vi. Estem units indissolublement", ha defensat.