Indústria

El sector del vi mostra el seu compromís amb l'hostaleria

15/10/2020

Conscients que la crisi sanitària i la ja coneguda "nova normalitat" estan suposant una situació crítica per al teixit hostaler del país, l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE) ha volgut mostrar el seu suport al sector durant el Dia de l'Hostaleria, que s'ha celebrat el 13 d'octubre, i ha manifestat el seu decidit compromís per contribuir a superar la situació d'emergència sanitària que s'està vivint a Espanya.


En aquests durs moments en què la gran majoria de bars i restaurants espanyols estan vivint el seu any més difícil, institucions, sectors i ciutadans s'estan bolcant en iniciatives per donar suport a l'hostaleria del país. Des del començament de la crisi, cellers, denominacions d'origen i institucions han treballat conjuntament per donar suport al canal HORECA a través de centenars d'iniciatives.


En aquest sentit, i emmarcat dins de la campanya #SiempreMedioLlena, l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE) llança aquest divendres un vídeo que fa una crida als ciutadans a celebrar les bones notícies als bars i restaurants del país, respectant les mesures de seguretat que s'han establert. Tot això, amb la finalitat de donar suport a aquest sector.


Però la solidaritat al sector vitivinícola no és un tema puntual d'ara amb la crisi. I és que, durant els últims mesos, l'OIVE ha posat en marxa concursos com #QuieroBrindarPorMiCumple, per donar una segona oportunitat a tots els qui van fer anys durant l'estat d'alarma i no ho van poder celebrar en condicions normals. Així, es van sortejar entre els participants 1.000 premis valorats en 100 euros per gaudir-ne als seus bars preferits brindant amb vi com a símbol d'aquesta retrobada que tant hem esperat.


Així mateix, l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya està desenvolupant un pla de cursos de formació gratuïts, destinats a associacions, escoles d'hostaleria i, en general, als professionals de la restauració de tot Espanya, a fi d'aportar valor afegit en el ressorgiment dels negocis hostalers.