S'inclou la sol·licitud d'ajuts públics, ha declarat a Efe el director general de la patronal de la indústria alimentària (FIAB), Mauricio García de Quevedo.
"Estem veient com es pot elaborar un pla de xoc, però és una mica complex, ja que tenim 113 productes afectats de vuit subsectors diferents", ha explicat aquest divendres, i ha comentat que aquest pla estarà a punt la setmana vinent.
La naturalesa jurídica dels exportadors espanyols (des de societats anònimes fins a limitades, passant per cooperatives agrícoles, entre d'altres) obliga a buscar alguna cosa "consistent" que sigui útil per a tothom, ha subratllat.
Els ajuts públics compensatoris poden ser "nacionals o europeus", tot i que el responsable de la FIAB ha recordat que perquè Espanya hi pugui contribuir cal el vistiplau de Brussel·les perquè l'Executiu "apliqui mesures fins que es corregeixi" la situació.
García de Quevedo ha participat aquest divendres en una reunió amb la resta de membres d'una plataforma?de caràcter informal? formada pels sectors agroalimentaris que es veuen perjudicats per la decisió de l'Administració Trump.
La plataforma aglutina representants de l'oli d'oliva, el vi, les olives, els formatges i altres lactis, productes del porcí, sucs, licors, mol·luscos i les fruites preparades o conservades, a més de cooperatives i organitzacions agràries.