Agricultura

El sector de la fruita de pinyol demana facilitar el trànsit per a les campanyes de recol·lecció

01/04/2020

El sector de la fruita de pinyol ha demanat al Govern espanyol que faciliti el trànsit personal per treballar entre les diferents zones d'Espanya i assegurar, així, que es puguin dur a terme les pròximes campanyes de recol·lecció, que no podran disposar de mà d'obra estrangera per la pandèmia de la Covid-19.


En un comunicat, les associacions de productors de fruita de pinyol integrades en la federació FEPEX han alertat aquest dimarts d'aquesta falta de mà d'obra per a les tasques d'aclarida i recol·lecció, que començaran aviat.


Per això, han traslladat al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació aquestes propostes per resoldre aquest "greu problema".


La FEPEX ha recordat que la Comissió Europea va publicar ahir dimarts unes directrius en les quals considera els temporers agraris "treballadors crítics" que "exerceixen ocupacions crítiques en la lluita contra la pandèmia del coronavirus" i demana als estats membres que en facilitin la circulació.


Aquestes directius inclouen un llistat d'ocupacions els treballadors de les quals "són essencials" i han de poder continuar circulant lliurement a la UE, segons la FEPEX.