Ramaderia

El sector dels elaborats càrnics disposarà de finançament per a la crisi

27/11/2019

L'Associació Nacional d'Indústries de la Carn (ANICE), la Federació d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB) i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació estudien obrir línies de finançament que ajudin les empreses d'elaborats càrnics a combatre l'encariment de la producció.


L'ANICE ha informat aquest dimarts en un comunicat que aquesta ha estat una de les actuacions analitzades a la reunió que han mantingut l'ANICE, la FIAB i el MAPA, i que en el finançament hi participaria l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA).


L'objectiu és pal·liar la situació en què estan aquestes empreses davant de l'encariment de la matèria primera (carn de porc, fonamentalment), ocasionat per la gran demanda de carn des de la Xina i altres països d'Àsia, afectats per nombrosos focus de pesta porcina africana (PPA).


A la trobada, també es va acordar celebrar una propera reunió amb representants de la gran distribució per exposar-los la seva preocupació per aquesta conjuntura. A més, es vols traslladar a la Comissió Europea aquesta situació, i també la necessitat d'articular mesures d'àmbit comunitari.


El suport a l'exportació de productes càrnics elaborats i als plans de promoció; fer un seguiment del mercat porcí, i la remissió de les conclusions de la "Jornada de reflexió sobre la cadena de valor del sector de la carn de porcí" van ser altres de les actuacions assenyalades.


La prioritat, segons l'ANICE, és assegurar el repartiment del valor afegit al llarg de la cadena de valor.