Indústria

El sector alimentari lluita contra la Covid-19

30/03/2020

Les empreses del sector alimentari s'han mobilitzat per contribuir a frenar l'expansió del coronavirus i ajudar a proveir d'aliments els equips que se n'encarreguen amb mesures de tota mena, que van des del repartiment d'aigua o pizzes a metges, policies i militars, fins a la distribució de mascaretes o la fabricació de gel.


El sector, col·locat sota el focus en la situació actual de crisi sanitària pel seu paper clau per assegurar el proveïment de menjar a la població, ha fet un pas més i desenes de companyies han anunciat plans específics d'ajuda.


Cadenes de restauració que continuen operatives a través de l'enviament a domicili van llançar la iniciativa Food4heroes (menjar per als herois) per portar àpats als hospitals com a senyal de suport al personal sanitari.


La patronal que agrupa els fabricants d'aigua mineral (ANEABE) també hi ha posat el seu gra de sorra activant un protocol amb la Creu Roja per garantir el subministrament d'aquest producte, tant a centres de salut com a col·lectius vulnerables.


La multinacional Unilever ?propietària de marques com Frigo, Calvé, Hellmann's, Knorr, Flora, Skip o Dove? ha anunciat la donació de més de 22.000 mascaretes a centres de salut i residències de gent gran a Espanya, i de més de 10.000 pots de sabó.


En l'àmbit vitivinícola, els cellers de la Rioja Marqués de Atrio van lliurar 10.000 mascaretes a les autoritats sanitàries gràcies a les relacions comercials que tenen amb Àsia, cosa que "va facilitar l'enviament d'aquest material des de la Xina".


Els productors de begudes espirituoses, notablement afectats pel tancament de l'hostaleria ?el seu canal de vendes principal?, ja han demanat els permisos necessaris per posar-se a fabricar gel hidroalcohòlic en un moment en què la demanda s'ha disparat i en falten existències.