Agricultura

El sector agroalimentari de la UE demana mesures per garantir el subministrament

21/03/2020

El sector agroalimentari europeu ha demanat a la Comissió Europea (CE) i als països de la UE mesures per protegir les cadenes de subministraments i han assegurat que les empreses treballaran conjuntament per garantir que tothom continuï tenint "accés a aliments i begudes segurs, de qualitat i assequibles".


"Atès que la cadena de subministrament agroalimentari està altament integrada i opera a través de les fronteres, qualsevol bloqueig de subministrament i treballadors inevitablement interromprà els negocis. La nostra capacitat de proporcionar aliments per a tothom dependrà de la preservació del mercat únic de la UE", subratllen davant de la crisi del coronavirus.


El sector agroalimentari demana a la CE que faci "tot el que estigui al seu abast, amb una estratègia clara i consistent, per garantir un flux ininterromput de productes agrícoles, menjar, begudes i embalatges" com a "corredors verds", en un context de tancament de fronteres internes als estats membres per contenir la pandèmia.


Signen el comunicat FoodDrinkEurope, que representa 249.000 indústries manufactureres del sector de l'alimentació, COPA y COGECEA, que representen els pagesos de la UE, i CELCAA, plataforma que engloba els comercials del sector agrícola, i proposen una sèrie de mesures concretes.


Demanen que es preservi, costi el que costi, el mercat únic europeu, agraeixen la proposta de la CE en aquest sentit com un "primer pas" i sol·liciten ajuda financera a Brussel·les i als estats membres, recordant que donen feina a 11 milions de grangers i 4,7 milions de treballadors de la indústria manufactura, a més de 294.000 negocis de menjars i begudes i 35.000 comerços.