Sostenibilitat

El sector agroalimentari figura en el cinquè lloc de contribució als ODS

14/10/2021

La indústria agroalimentària és un dels sectors que té un impacte econòmic més gran ?a Espanya, aquest sector aporta el 5,4% del PIB (sense considerar la distribució) i dona feina a 1.201.350 treballadors? però també un impacte ambiental més gran, i és el responsable de prop del 27% de les emissions antropogèniques de gasos d'efecte hivernacle a nivell mundial. És per això que la implementació de criteris sostenibles dins del sector s'ha convertit en una acció imprescindible per assolir els objectius climàtics plantejats per la Unió Europea, així com els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides.


En aquest sentit, la publicació ODS any 6. L'agenda 2030 des d'un enfocament sectorial analitza el nivell de coneixement i la contribució del sector al marc de Nacions Unides. Segons el document, el 78% de les empreses agroalimentàries coneixen els ODS i, d'aquestes, un 41,3% els coneixen profunditat. Un percentatge que se situa en la mitjana de la resta de sectors econòmics.


D'altra banda, el nombre d'empreses que duen a terme accions relacionades amb els ODS és onze punts superior, amb un 89%. Una dada lleugerament superior a la mitjana. Això situa el sector en el cinquè lloc pel que fa a la contribució dels sectors econòmics als ODS, per darrere del farmacèutic i sanitari, el de serveis financers de banca i assegurances, el de telecomunicacions i noves tecnologies i el d'utilitats i energia.