Agricultura

El sector agroalimentari estarà en el centre de la recuperació econòmica

09/10/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, www.mapa.gob.es/es/ministerio/luis-planas/Luis-Planas.aspx" target="_blank" rel="noopener">Luis Planas, ha participat en el fòrum virtual Nova Economia Fòrum, celebrat amb el títol "Sector Agroalimentari: lliçons d'una crisi", en què ha mostrat la seva confiança en que a aquest sector li espera un gran futur.


Ha assegurat que "el sector agroalimentari estarà en el centre de la recuperació, que estirarà de l'economia i de l'ocupació". Per fer front a aquest repte, comptarà amb tres elements: la Política Agrícola Comuna (PAC), el fons de recuperació i la llei de la cadena alimentària.


Ha assenyalat que la PAC és una de les fortaleses que permetran que agricultors, ramaders i indústria alimentària puguin afrontar el futur. A Espanya, comptarà en els pròxims set anys amb 47.724 milions d'euros. Pressupoest "suficient" per fer front als reptes de la digitalització, la sostenibilitat (econòmica, mediambiental i social) i el repte demogràfic (relleu generacional i incorporació de dones).


D'altra banda, el Govern espanyol també es planteja reforçar les assegurances agràries en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat, així com continuar amb l'aposta, a través de la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA), de les línies d'avals i préstecs bonificats per ajudar en la modernització del sector.


Amb aquests instruments, l'agricultura, la pesca i l'alimentació espanyoles estan en condicions de resoldre amb èxit el repte mediambiental, social i demogràfic que tenen al davant i convertir-se en un element clau de la recuperació econòmica