Agricultura

El sector agrari trasllada a Agricultura la necessitat d'apujar els ajuts a les assegurances

13/03/2020

El sector agrari ha traslladat aquest dimecres al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) la necessitat d'apujar els ajuts en el programa d'assegurances agràries i que es destinin fonamentalment als joves, als pagesos professionals i a les dones.


Així ho han indicat en declaracions a Efeagro representants de les organitzacions professionals agràries (ASAJA, COAG i UPA) que han assistit a la reunió al Ministeri, una trobada en què han abordat les reivindicacions principals al voltant de la política d'assegurances.


Els serveis tècnics d'ASAJA esperen que finalment el Govern pugui tirar endavant els nous pressupostos generals de l'Estat amb la pujada del 10 % del pressupost en aquesta línia d'assegurances, intenció que ja ha manifestat el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.


Fonts de la COAG, d'altra banda, han valorat la trobada perquè el Ministeri ha estat "receptiu" a peticions com l'esmentada pujada de les partides a les assegurances i han assenyalat que el Departament està obert a estudiar mesures alternatives si els pressupostos generals no poden incloure finalment aquesta pujada del 10 %.


La vicesecretària general de la UPA, Montse Cortiñas, ha remarcat la intenció de Luis Planas d'apujar els ajuts a les assegurances i ha demanat més compromís de les comunitats autònomes per aconseguir superar la "destralada" pressupostària que va provocar la crisi econòmica anterior.