Agricultura

El sector agrari demana "pressió" contra els nous aranzels dels EUA

26/06/2020

El sector agrari, representat en les organitzacions agràries principals (www.asaja.com/" target="_blank" rel="noopener">Asaja, COAG i UPA) ha fet una crida a exercir "pressió" durant aquest pròxim mes perquè el Govern dels Estats Units no apliqui nous aranzels a l'entrada de productes agroalimentaris espanyols.


En concret, els Estats Units estan considerant aplicar noves taxes per valor d'uns 2.748 milions d'euros a productes de diversos països de la Unió Europea, com la malta, la cervesa, la ginebra, el vodka, les olives, la xocolata, els camions i la maquinària, i fins i tot podrien arribar fins al 100 %, d'acord amb el document que s'ha publicat.


El director d'Internacional d'Asaja, Ignacio López, ha incidit, en declaracions a Efeagro, en el fet que ara s'obre el termini d'un mes per presentar al·legacions a la proposta de l'Administració Trump i és el moment d'exercir "la màxima pressió" perquè "no tingui efecte".


A la COAG, el responsable de l'oliva de taula, Antonio Rodríguez, ha informat que la seva organització enviarà un escrit al ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, per demanar que "s'actuï", perquè els Estats Units són un "baluard" per al negoci de l'oliva.


A UPA veuen "molt negatiu" aquest anunci dels Estats Units, ja que les "guerres comercials no beneficien gens" l'agricultura i la ramaderia espanyoles.