Indústria

El saló del vi BWW busca ser l'aparador internacional del vi espanyol

04/02/2020

Barcelona acull des d'aquest dilluns la primera edició de la Barcelona Wine Week (BWW), el gran saló sobre el vi espanyol organitzat per Fira de Barcelona, que busca ser l'aparador internacional del sector i posar en valor el territori, la qualitat i la diversitat.


El saló, que se celebra fins al 5 de febrer al pavelló 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, aplega més de 550 cellers i 40 denominacions d'origen (DO), representatives de tot el territori espanyol, que podran establir contactes amb compradors internacionals d'alt nivell procedents de 50 països estratègics per a l'exportació.


En la inauguració de l'esdeveniment, hi ha participat la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada per la consellera de Desenvolupament Rural i Medi Ambient de Navarra, Itziar Gómez, el director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Herrero, i el president del saló, Javier Pagés.


"Tot serà un èxit. L'entitat que té l'univers vitivinícola en aquest país és prou gran i té prou magnitud com perquè li dediquem unes dies en exclusiva", ha assegurat la consellera. D'aquesta manera, Jordà s'ha referit a la novetat de la BWW, que anteriorment tenia lloc amb el nom d'Intervin dins del saló Alimentaria, i n'ha celebrat "l'escissió" subratllant que la importància del sector "requeria un espai exclusiu".


La consellera ha desitjat que la fira serveixi perquè els expositors aconsegueixin acords econòmics i contactes, i que "tot el talent que hi ha aquí el puguem exportar i fem créixer la viticultura del país".


La BWW ofereix als visitants un "recorregut sensorial" pel territori, gràcies a la presència de 40 DO del país que representen gairebé totes les comunitats autònomes. A més, s'hi presentaran novetats que marcaran les tendències del sector, entre les quals destaquen la sostenibilitat, l'ecologia i la salut.


Amb 8 DO i prop de 180 cellers representats, el president del saló ha subratllat la importància dels vins catalans en el sector i ha celebrat que aquests "han respost molt bé" a la fira. "Aquesta és una gran oportunitat que tenim a escala estatal de ser el saló del vi de referència. Un dels nostres objectius és internacionalitzar-nos perquè tothom vingui i vegi la gran qualitat i diversitat que tenim dins del món del vi espanyol", ha destacat Pagés.