AgroBank
AgroBank

Rooteco, reconeguda com l'empresa emergent més innovadora de Castella i Lleó als Premis EmprènXXI

09/05/2023

Rooteco ha estat guardonada com l'empresa emergent més innovadora de Castella i Lleó als Premis EmprènXXI. Es tracta d'un reconeixement impulsat per CaixaBank, mitjançant DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i coatorgat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'ENISA. A Castella i Lleó, l'organització d'aquests guardons té el suport de l'ICE.

Rooteco és una empresa que es dedica a la biotecnologia, concretament a la producció de biofertilitzants i bioestimulants basats en microorganismes per oferir als agricultors collites més rendibles, sostenibles i respectuoses.

Els Premis EmprènXXI van néixer l'any 2007 amb la voluntat d'impulsar i donar suport a les iniciatives emprenedores, contribuir al desenvolupament de joves empreses amb alt potencial i reconèixer l'impacte social, econòmic i mediambiental que aquests negocis generen al seu territori. Des de la creació, el programa ha invertit 7,5 milions d'euros en metàl·lic i en accions d'acompanyament i que han beneficiat més de 465 empreses. Aquest any, que els premis arriben a la 16a edició, 32 empreses emergents de Castella i Lleó han presentat la seva candidatura, fet que suposa un increment del 52 % respecte de l'edició anterior.

El guardó obtingut per Rooteco inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i accés a un programa de formació internacional. És una programa de formació especialment dissenyat per a empreses emergents que tenen un alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i l'imparteix ESADE i experts de Silicon Valley. Combina sessions formatives amb l'experiència de visitar algun dels principals hubs d'innovació del món.

A més, també tindran l'oportunitat de participar en l'Investors Day EmprènXXI, una jornada on es posaran en contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l'ecosistema emprenedor i entraran a formar part de la comunitat AlumniXXI amb els fundadors de les empreses guanyadores des de l'inici .

L'acte de lliurament s'ha celebrat a la Fira de Valladolid, durant una trobada que ha inaugurat la directora territorial de CaixaBank a Castella i Lleó, Belén Martín, i que ha comptat a més amb la participació d'Ana Díez Fontana, directora de Negoci Empreses de CaixaBank, José Bayón, director general d'ENISA i amb el viceconseller d'Economia i Competitivitat de la Junta de Castella i Lleó, Carlos Martín Tobalina, que ha estat l'encarregat de cloure la jornada.