Agricultura

El resultat de la cimera europea serà una "bona base" per a la PAC, segons Planas

21/07/2020

El ministre espanyol d'Agricultura, Luis Planas, es va mostrar convençut aquest dilluns que el resultat de la cimera europea, en què es debat el fons de recuperació per la pandèmia i el pressupost comunitari per al període 2021-2027, serà "una bona base" per a la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC).


"Estic convençut que el resultat podrà ser una bona base per aquesta Política Agrícola Comuna que estem discutint", va declarar el polític abans de participar a una reunió de ministres d'Agricultura que es celebra de manera presencial a Brussel·les.


Planas va reconèixer que la cimera europea, que aquest dilluns arriba a la quarta jornada, és "molt important, sens dubte, per a tots els temes de la Unió Europea, per a les perspectives financeres, per al fons de recuperació". "Però com a ministre d'Agricultura vull destacar la importància que tenen les seves conclusions en matèria d'agricultura i desenvolupament rural. El president del Govern (Pedro Sánchez) ho va indicar divendres passat abans de l'inici del Consell (Europeu). Constitueix, sens dubte, una de les prioritats d'Espanya", va comentar.


Durant la reunió de ministres d'Agricultura es manté un debat sobre els reglaments estratègics de la futura PAC, l'entrada en vigor de la qual està prevista per al gener del 2023.