Agricultura

Reptes del sector agroalimentari en un món postpandèmia

31/01/2022

Espanya és el país de la Unió Europea que té un percentatge més alt del PIB procedent del sector agrícola. A més, cal considerar que el pes econòmic de l'agricultura va més enllà del que genera la seva pròpia activitat, ja que té una influència clau en altres activitats, com ara les indústries de transformació d'aliments i les indústries de producció.


Veiem que és una activitat integrada dins del sistema agroalimentari que suposa un 10,6% del PIB nacional i genera un 14,2% de la feina del país. Aquestes dades, reflectides en un estudi publicat per PwC, fan considerar l'agricultura com un sector estratègic per a Espanya, que aporta gran valor econòmic, social, territorial i mediambiental.


Les megatendències globals que transformaran (i ja estan transformant) el món suposen grans oportunitats per al sector agrícola. El canvi demogràfic permet preveure un escenari on la demanda d'aliments creixerà fins a un 70% els propers 30 anys, però on el relleu generacional dels agricultors no està assegurat.


El canvi climàtic, l'escassetat de recursos, l'accelerat procés d'urbanització i el canvi en els poders econòmics mundials suposen els reptes més grans per a un sector que, com s'ha demostrat arran de la pandèmia recent, és essencial.


blog.caixabank.es/blogcaixabank/ca/reptes-del-sector-agroalimentari/