Agricultura

Reducció de brots de coronavirus associats al sector agrari

14/09/2020

El Govern espanyol i les comunitats autònomes han constatat una reducció de brots de coronavirus associats al sector agrari, però han insistit en la necessitat de "continuar estant alerta".


Els ministres de Sanitat, Salvador Illa, i d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, han valorat la bona feina de coordinació entre les administracions per detectar i comunicar "amb rapidesa" qualsevol brot associat a l'activitat primària, segons han informat aquest dijous en un comunicat.


Tots dos han mantingut una trobada telemàtica amb les autonomies per analitzar l'evolució setmanal de la situació epidemiològica de la COVID-19 en el sector agrari, amb un seguiment especial de la verema, la recol·lecció hortofructícola i els escorxadors.


Illa i Planas han valorat els resultats de l'estratègia de detecció precoç, vigilància i control acordats entre el Govern i les comunitats en constatar aquesta reducció dels brots.


Fins a la data, el 9,9 % de tots els brots i casos associats es produeixen en el sector agrari, d'acord amb les seves dades.