Agricultura

Una recerca permet detectar males herbes a les vinyes

10/02/2020

Un nou mètode desenvolupat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) permet detectar les poblacions de gram, una mala herba que afecta les cobertes vegetals que serveixen de protecció en moltes vinyes.


En un comunicat, el CSIC ha assenyalat avui que un dels seus centres, l'Institut d'Agricultura Sostenible de Còrdova, ha liderat l'estudi, que ajudarà els pagesos a localitzar i tractar de manera precisa els sectors infestats pel gram.


Per desenvolupar la nova metodologia automàtica, s'han fet servir imatges d'alta resolució mitjançant drons, analitzant imatges basades en objectes i fent servir l'aprenentatge automàtic.


La investigadora del CSIC Ana Isabel de Castro ha destacat que "l'ús de cobertes vegetals naturals sembrades entre fileres del conreu és una pràctica àmpliament utilitzada en viticultura com a eina de maneig sostenible del conreu".


Les cobertes, que protegeixen el sòl de l'erosió i equilibren el rendiment de la vinya, es poden veure reduïdes com a conseqüència del gram, una "espècies perenne, altament competitiva i difícilment controlable", segons la nota.