R+D+i

La recerca és clau per conservar el planeta

21/11/2019

El president de l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IFAPA), José Cara, ha destacat avui la importància de la recerca per "alimentar el planeta i, alhora, conservar-lo, cosa que és responsabilitat de tots".


Cara ha presidit a Moguer (Huelva) la inauguració d'una jornada tècnica de l'IFAPA sobre transferència i recerca en el conreu de fruites vermelles, en la qual ha recordat que el pressupost de l'Institut s'ha incrementat un 7,7 %, fins a arribar als 56,6 milions d'euros el 2019, cosa que permetrà recuperar capacitat de treball. "Tenim la responsabilitat d'alimentar el planeta i alhora de deixar un planera millor. És difícil aconseguir els dos objectius, però estem treballant per fer-ho, i una eina essencial per tenir èxit és la recerca", ha incidit.


D'altra banda, el delegat territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible, Álvaro Burgos, ha destacat el potencial de la maduixa i la resta de fruites vermelles de la província de Huelva en els àmbits regional, nacional i europeu. "Estem a disposició d'un sector que sosté el 99,7 % de la producció d'Andalusia, que lidera el mercat espanyol i també l'europeu", ha declarat.


Huelva dedica al voltant de 13.000 hectàrees a les fruites vermelles. D'aquest total, gairebé 6.800 són per a la maduixa, que continua sent el producte estrella en el sector. En l'última campanya s'han produït més de 300.000 tones només de maduixa, amb un rendiment de 44.836 quilos per hectàrea. Entre el desembre del 2018 i el juny del 2019 el volum exportat de maduixa va ser de 239,3 milions de quilos, que suposen un valor exportador de 471,5 milions d'euros.