Agricultura

Puja la producció d'ametlla

28/07/2019


La producció d'ametlla a Espanya pujarà un 1,63 % en aquesta campanya 2019/2020 respecte de l'anterior, amb 63.037 tones previstes, segons l'última previsió feta pel sector.


Cooperativas Agro-alimentarias de España i les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA han ofert en un comunicat la segona estimació de collita, que és un 19,37 % superior a la mitjana dels cinc últims anys. Respecte de la primera estimació del juny, s'ha produït un increment de l'1 %, amb més de 63.000 tones d'ametlla gra. Es mantenen les dades a la majoria de les zones, tot i que a Múrcia i l'Aragó han incrementat la producció respecte de la dada del juny, atès que es preveuen millors rendiments.


Aquesta situació contrasta amb Extremadura i les Balears, on la sequera persistent ha ocasionat un descens lleu de l'estimació de producció. A Andalusia, l'increment respecte del 2018, que ja es va manifestar en la primera estimació, no ha estat homogeni, i destaquen les reduccions importants en zones productores de Granada i Almeria.


En general, es manté la bona qualitat i la mida de les ametlles, segons el sector.">