Indústria

Puja la despesa en recerca en biotecnologia espanyola

03/03/2020

La despesa en activitats de recerca i desenvolupament (I+D) en el camp de la biotecnologia va augmentar el 5,3 % anual el 2018, fins als 1.783 milions d'euros, ha informat aquest divendres l'Institut Oficial d'Estadística (INE).


Les àrees principals d'aplicació final dels productes obtinguts de l'ús de la biotecnologia van ser la salut humana, amb el 50,8 % del total d'unitats, i l'alimentació, amb el 32,3 %. L'agricultura i la producció forestal van representar el 24,4 % de les unitats en activitats biotecnològiques, mentre que el 19,7 % es va aplicar a la salut animal i l'agricultura; el 17,2 %, al medi ambient, i el 14,8 %, a la indústria.


L'INE assenyala que la despesa total va suposar l'11,9 % de la despesa en activitats d'R+D interna i va estar marcada per un augment del 13,2 % entre les empreses i per una reducció del 2,3 % a l'Administració pública.


El nombre total de persones que es van dedicar a activitats d'R+D interna en biotecnologia, en equivalència a jornada completa, va augmentar el 3,2 %, fins a les 27.551, una xifra que va representar el 12,2 % de tots els ocupats en les activitats d'R+D.


Per comunitats autònomes, Madrid va ser la que va gastar més en activitats d'R+D interna en biotecnologia (28 % del total), seguida de Catalunya (27,9 %) i Andalusia (10,4 %).


Entre els obstacles principals per desenvolupar aquestes tecnologies, l'INE va identificar el "temps/cost", l'accés al capital i les requeriments legals i reglamentaris.