Agrobank al dia

Un projecte per detectar al·lèrgens, premi de la Càtedra AgroBank

01/12/2018

La Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per detectar al·lèrgens en aliments processats, en la segona convocatòria d'ajudes per a la transferència del coneixement en el sector agroalimentari. La iniciativa, liderada per la catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Saragossa (Unizar), María Dolores Pérez Cabrejas, proposa desenvolupar industrialment un sistema que detecti de manera independent i simultània la presència d'ametlla o avellana en productes alimentaris.


El jurat ha valorat "la qualitat científica i el potencial" del projecte premiat, que planteja un nou ús per a la tècnica d'immunocromatografia, que es fa servir com un test, com els d'embaràs o del VIH. D'altra banda, el Saló d'Actes del Rectorat de la Universitat de Còrdova va acollir el 14 de novembre la III Jornada de la Càtedra AgroBank


El Futur de l'Agricultura de Regadiu en un Escenari Hídric Incert. La jornada, amb 300 persones inscrites, va abordar temes tan rellevants per al sector com la revolució digital aplicada a la gestió de l'aigua i l'energia en el regadiu, el problema del reg en el cultiu de l'olivar o les estratègies de reg i maneig agronòmic per a conreus alternatius emergents davant d'escenaris climàtics.