Pesca

El projecte europeu Neptunus millora la sostenibilitat del sector pesquer

25/02/2020

Un projecte europeu, anomenat Neptunus i impulsat des de la Universitat de Cantàbria (UC), analitzarà els impactes ambientals del sector pesquer a la regió a fi de determinar-ne l'estat actual i aportar millores perquè pugui ser sostenible.


Per a això, el grup investigador detalla en un comunicat que farà servir una metodologia "anàlisi de cicle de vida" que està vinculada a la cadena de subministrament "des del bressol fins a la tomba", és a dir, des de l'extracció de la matèria primera, passant pel processat del peix, la distribució i el consum, fins a la gestió de residus.


El professor titular del Departament d'Enginyeries Química i Molecular de la UC i membre del grup de recerca Depro, Rubén Aldaco, ha explicat aquesta setmana a la directora general de Pesca de Cantàbria, Marta López, les línies fonamentals del projecte i la repercussió que té en la regió, a més de la metodologia de treball.


A la reunió, en la qual també han participat els investigadors María Margallo, Jara Laso e Israel Ruiz, i també el cap de Servei d'Activitats Pesqueres, José Luis Torre, tots han coincidit en la "necessària col·laboració" que hi ha d'haver entre Administració, Acadèmia i productors, perquè els resultats beneficiïn el sector i el conjunt de la comunitat".


Com a part associada al projecte, segons Neptunus, la Direcció General va demostrar la disponibilitat per canalitzar demandes investigadores i servir com a nexe entre treballadors del mar i l'àmbit científic.


Neptunus pertany a la segona convocatòria 2018 del Programa Interreg Espai Atlàntic, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i està desenvolupat per onze socis de Portugal, Espanya, França, el Regne Unit i Irlanda.