AgroBank

El programa AgroBank Tech Digital INNovation rep 154 candidatures d'empreses emergents en la primera edició

25/01/2023

El programa AgroBank Tech Digital INNovation impulsat per AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank adreçada a l'activitat agroalimentària, i l'acceleradora B2B Innsomnia ha aconseguit reunir 154 empreses emergents i pimes tecnològiques en la primera convocatòria d'innovació oberta.


El caràcter global d'aquest nou ecosistema agrotecnològic ha permès concentrar en les diferents àrees d'innovació nombrosos emprenedors que busquen millorar la competitivitat i la traçabilitat en tota la cadena de valor agroalimentària a través d'eines digitals.


Entre els projectes que s'hi han presentat hi ha solucions tecnològiques orientades a l'agricultura de precisió, la traçabilitat i la seguretat agroalimentària, la gestió eficient i sostenible de l'aigua, l'automatització dels processos de transformació, la sostenibilitat i l'eficiència energètica a l'agroindústria, el comerç electrònic, les energies alternatives i l'economia circular i l'innovació en l'envasament, l'emmagatzematge i la logística.


Sergio Gutiérrez, director d"AgroBank, afirma que "en aquesta primera convocatòria hem superat les expectatives que ens havíem marcat. Això mostra, una vegada més, la transformació que està experimentant el sector. Des d'AgroBank Tech volem donar suport a les empreses emergents i ajudar-les a impulsar els reptes globals que es plantegen i contribuir a la projecció internacional dels projectes presentats".


Per part seva, Rafael Navarro, soci cofundador d'Innsomnia, explica que "estem molt satisfets i esperançats amb els resultats obtinguts en aquesta primera edició perquè hem pogut conèixer solucions summament disruptores que marcaran el futur de la indústria agroalimentària. Cadascuna de les propostes tecnològiques registrades suposen un avenç notable en termes d'eficiència i sostenibilitat i posen Espanya al centre de la innovació i el talent emprenedor d'Europa".


Dins d'aquesta nova comunitat agrotecnològica en què es busca donar solucions a les necessitats reals del sector agroalimentari alhora que es fomenta la divulgació dels avenços agrícoles i tecnològics, cal destacar l'ús de drons, la intel·ligència artificial, la realitat virtual, el blockchain, la robòtica, la biotecnologia, el geoposicionament i la xarxa 5G. Aquestes són algunes de les solucions que han presentat les empreses emergents i les pimes que ja formen part d'AgroBank Tech Digital INNovation.


Pel que fa a les inscripcions, Espanya té una representació majoritària (80% del total), seguida d'Argentina, Israel, Itàlia, Perú, EUA, Regne Unit, Brasil, Alemanya, Austràlia, Països Baixos, Suècia, Suïssa, Guatemala, Xile , Jordània i Lituània.