Investigadors del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Còrdova (UCO) han aconseguit augmentar en un 60 % la producció d'hidrogen, amb l'objectiu de fer-lo servir com acombustible no contaminant, mitjançant la combinació d'una alga i un bacteri.
La institució universitària ha informat en una nota que la clau del procés és la mescla de l'alga verda unicel·lularChlamydomonas reinhardtiiamb el bacteriEscherichia coli, que han dut a terme els investigadors Neda Fakhimi, Alexandra Dubini i David González Ballester.
Tots dos elements segreguen àcid acètic, que és el responsable de l'olor i el gust del vinagre, mentre que el bacteri ho fa en la producció d'hidrogen i la seva acumulació provoca que el mecanisme de fermentació s'aturi i, amb això, la seva feina com a productora d'hidrogen. Aleshores, la microalga, que també el fa servir en el procés d'elaboració d'hidrogen ho aprofita per continuar produint, ja que es beneficia del que el bacteri no vol i juntes aconsegueixen ser més eficients.
Segons la Universitat de Còrdova, elpotencial de la combinació entre algues i bacterisqueda així demostrat i obre les portes a una transferència cap a la indústria, ja que els sucres afegits per fermentar els bacteris en laboratoris es poden traslladar a residus en el món real. D'aquesta manera, aquesta barreja d'algues i bacteris podria fer servirresidus industrials i aigües contaminadesper produir hidrogen i alhora descontaminar.