Agricultura

La producció agrària assegurada creix el 19,2 % fins a l'agost

16/09/2020

La producció agrària assegurada a Espanya ha crescut el 19,2 % anual durant els vuit primers mesos del 2020, fins a superar els 29 milions de tones, segons les xifres que ha difós aquest dimarts Agroseguro.


L'agrupació d'entitats asseguradores de les assegurances agràries combinades (Agroseguro) ha tancat els dos primers quadrimestres de l'any amb un 7 % més de pòlisses que durant el mateix període del 2019.


L'entitat ha indicat en un comunicat que el capital assegurat s'ha incrementat en un 11,4 % durant aquest període, fins als 10.550 milions d'euros, a causa del creixement dels conreus herbacis i els cítrics. La superfície agrària assegurada va superar els 4,5 milions d'hectàrees, un 48 % més que entre el gener i l'agost del 2019.


El president d'Agroseguro, Ignacio Machetti, ha explicat aquests augments per "la inestabilitat climàtica de l'última dècada, amb alternança d'èpoques de fortes sequeres i de tempestes severes, juntament a la bona resposta que l'assegurança agrària ha ofert en aquests sinistres".


Els conreus herbacis, amb una alça del 42 % en producció assegurada i el 64 % de superfície, han experimentat una evolució positiva en l'àmbit de les assegurances, i també ho han fet les hortalisses, la producció assegurada de les quals ha crescut un 24 % en el total de les seves línies. La producció assegurada de cítrics ha augmentat un 16 %, i el seu valor supera els mil milions d'euros, un 17 % més en taxa interanual.


Agroseguro ha recordat que, des de l'1 de setembre, es poden contractar els mòduls de tardor d'assegurances com les de conreus herbacis o raïm de vi.