R+D+i

Premis PTV d'Innovació, la celebració de la I+D+i del vi

19/12/2022

Un any més, la Plataforma Tecnológica del Vino ha lliurat els Premis d'Innovació, una celebració de l'aposta constant que els seus associats, i el conjunt del sector vitivinícola, fa per la I+D+i.


Durant l'esdeveniment, que ha tingut lloc a CaixaForum Madrid, la PTV ha dut a terme el lliurament dels premis en les seves quatre categories: Premi Jove Investigador ?patrocinat per AgroBank amb una dotació de 3.000 ? per al guanyador?, Projecte d'I+D+i ?Individual i Consorciat-, Gestió de la I+D+i i Premi Honorífic.


Iñigo Torres, secretari general de la PTV, ha sigut qui s'ha encarregat d'inaugurar la cerimònia tot posant en valor l'activitat de la PTV "que creix dia a dia". Per la seva banda, Mario de la Fuente, gerent de la PTV, ha intervingut per fer balanç del 2022 i comentar les perspectives que afronta l'associació de cara al 2023.


El Premi PTV d'Innovació ha arribat a la quarta edició amb un convidat d'honor: Jorge Barrero, director general de COTEC. Durant la seva intervenció, en què ha tractat la innovació com a motor de creixement de l'economia en general i del sector del vi en particular, ha apuntat que "la innovació és canvi (no solament tecnològic) basat en el coneixement (no tan sols científic) que genera valor (no només econòmic)".


El jurat que ha seleccionat els guardonats als Premis PTV d'Innovació 2022 l'han format representants del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, l'Agència Estatal d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), l'Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE), AgroBank, la Comissió Tècnica de la PTV, representada per Victoria Moreno, coordinadora de l'Àrea de Salut, el Comitè Científic internacional, representat per Antonio Graça, i Artica Ingeniería e Innovación com a agent tecnològic de la PTV.