R+D+i

Polseres intel·ligents per a la salut dels porcs

10/09/2019

Lespolseres intel·ligents?les que monitoritzen les pulsacions i l'activitat física? fan el salt a laramaderia del porcíper fer un seguiment més precís de la salut de cada animal, especialment en els primers moments de vida, quan el risc de mort és més gran.


És una de les innovacions que impulsarà per al sector el programa de foment de l'emprenedoria "Porcinnova", una incubadora d'alta tecnologia promoguda per la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d'Espanya, en la qual també participen altres institucions i organismes com el Govern d'Aragó.


Gràcies a "Fit pig", com s'anomena aquest desenvolupament tecnològic de l'empresa murciana Hop Ubiquitous, es potcontrolar la temperatura, la freqüència cardíaca i els moviments de cada animal, paràmetres bàsics per saber si el cap de bestiar està malalt, fins i tot abans que en mostri símptomes evidents.


Tot i que són semblants a les polseres intel·ligents per a éssers humans, s'adapten a l'anatomia dels porcs iel sensor s'instal·la a l'orella, segons explica a Efeagro una de les responsables del projecte, Ana Peñaranda. Des del sensor, es transmet la informació al telèfon mòbil del granger o del veterinari amb la freqüència que es decideixi. Aquest sistema s'està testant en una granja sueca per detectar precoçment problemes de salut en el bestiar i evitar morts.