R+D+i

La Plataforma Tecnològica del Vi impulsarà l'R+D+I el 2020

30/05/2020

La Plataforma Tecnològica del Vi (PTV) ha decidit impulsar els projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) el 2020 malgrat l'impacte que pugui tenir la crisi del coronavirus, segons ha comunicat aquest dimarts l'organització.


La PTV ha assenyalat que els seus socis, reunits en assemblea, van aprovar fa poc per unanimitat un pla d'acció que pretén apostar per la internacionalització de l'R+D+I, les aliances estratègiques i la difusió de la innovació del sector vitivinícola.


L'assemblea d'aquesta associació, que va estar presidida per Mireia Torres, en representació de la Federació Espanyola del Vi (FEV), va aprovar també el pressupost per al 2020, d'acord amb un comunicat.


Malgrat la "incertesa" que genera la pandèmia i l'impacte que té en l'economia mundial, la PTV s'ha proposat incorporar onze iniciatives i aconseguir un finançament públic de 15 milions d'euros dins del seu pla de treball d'enguany. També treballarà en la renovació d'una agenda estratègica d'innovació", que es presentarà a principis del 2021.


Entre el 2017 i el 2019, aquesta plataforma va dinamitzar 63 projectes aprovats per un valor de 50 milions d'euros, amb un finançament públic concedit de 35,9 milions.