Agricultura

Planas demana a les organitzacions agràries unitat per a un acord sobre la PAC

28/07/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació,www.mapa.gob.es/es/ministerio/luis-planas/Luis-Planas.aspx" target="_blank" rel="noopener"> Luis Planas, ha demanat "unitat" per aconseguir un bon acord sobre l'aplicació a Espanya de la Política Agrícola Comuna (PAC) en una reunió del Comitè Assessor Agrari celebrada aquest dilluns amb els responsables de les organitzacions www.asaja.com/" target="_blank" rel="noopener">Asaja, COAG i UPA.


Planas ha analitzat l'última cimera del Consell Europeu amb les organitzacions agràries ?en què els líders de la UE van acordar el pla de reconstrucció per la pandèmia? i el Consell de Ministres d'Agricultura dels 27 celebrat aquest mes, així com la repercussió que va tenir en les discussions sobre la PAC.


El ministre ha ressaltat el "bon resultat" per a l'agricultura espanyola de la cimera de la setmana passada, que va concloure amb un pacte "històric". Ha insistit que el Govern ha complert el seu compromís per aconseguir com a mínim 47.500 milions d'euros per a la PAC de 2021-2027, segons ha informat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en un comunicat.


Per a Planas, "l'important ara és que la Unió Europea (UE) enviï les recomanacions sobre què ha de fer cada Estat i, alhora, treballar a Espanya per arribar a un acord sobre el Pla estratègic nacional". L'objectiu és presentar el primer projecte d'aquest pla a la Comissió Europea (CE) en el primer semestre de 2021.


El ministre ja va analitzar dijous passat, amb les comunitats autònomes, les propostes del Ministeri per a aquell programa estratègic en cinc àmbits: agricultor genuí, règim de petits agricultors, ajuda bàsica en la renta, limitació dels pagaments i ecoesquemes i agricultura ecològica. Segons el ministre, cal que s'obri un debat "molt important" a Espanya, ja que es tracta de definir el model agrari de la pròxima dècada.


El ministre ha demanat al sector que treballi des de la "unitat i de manera constructiva per una PAC amb regles diferents per atendre les noves demandes de la societat, però que comptarà amb el suport decidit del Govern per assegurar la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les explotacions".