Agricultura

Planas creu que el lliure comerç amb el Regne Unit seria el millor escenari per al sector de la fruita

04/03/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, considera que "l'escenari més positiu" per al sector hortofructícola espanyol després del període de transició del Brexit "seria assolir un acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Regne Unit".


Així ho han assegurat aquest dilluns en un comunicat fonts del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) després d'una reunió de Planas amb els responsables de la federació de productors i exportadors hortofructícoles Fepex, en la qual el ministre ha qualificat el mercat britànic de "fonamental" per a aquest sector.


També ha fet referència a les exportacions hortofructícoles procedents del Marroc en assegurar que el Govern espanyol i la Comissió Europea "estan treballant per aconseguir més informació i transparència en el funcionament dels contingents d'importació".


L'acord comercial entre la Unió Europea i el Marroc ?han recordat? preveu la implicació de la clàusula de salvaguarda si les quantitats importades "produeixen pertorbacions greus de mercat o s'ocasiona perjudici greu per al sector productor".


Planas ha transmès als membres de la Fepex "la necessitat d'avançar cap a un model d'explotació hortofructícola que permeti conciliar els objectius mediambientals i d'acció pel clima de la Política Agrària Comuna (PAC)".