Agricultura

Planas convoca una taula de diàleg amb organitzacions agràries per a aquest dilluns

04/02/2020

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha convocat una taula de diàleg per a avui amb els dirigents de les organitzacions agràries ASAJA, COAG i UPA, convocants de les manifestacions de protesta "Agricultores al límite".


Planas ha dit que el Govern hi anirà "amb voluntat certa" de buscar solucions mitjançant "el diàleg i la concertació", en anunciar la convocatòria en una roda de premsa aquest dissabte a la seu ministerial.


El ministre ha reconegut que les organitzacions agràries "han plantejat una sèrie de temes que preocupen", com la discussió en curs per a la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) europea del 2021 al 2027, els preus en el sector agroalimentari, els acords comercials amb països tercers que ofereixen ?ha dit? tant possibilitats com alguns inconvenients, i l'augment del salari mínim interprofessional (SMI).


A parer del ministre, són assumptes en els quals no partiran "de zero", ja que ja han estat objecte de consideració i diàleg amb les organitzacions agràries i que ho ha de continuar sent, per a la qual cosa espera que durant aquesta jornada puguin definir un calendari per a noves trobades i un programa de treball amb l'estructura i el mode per a reunions ulteriors.


Planas ha indicat que els manifestants "han volgut enviar un missatge al conjunt de la societat" que demanen tant una millor retribució econòmica com una millor consideració social, i que volen "ser escoltats" en aquest sentit pel Govern.


UPA, COAG i ASAJA van considerar aquest divendres que havia estat "un èxit" la primera setmana de protestes, amb 14 manifestacions en 5 comunitats autònomes, i van confirmar noves concentracions per a aquest dilluns vinent a Santander, dimarts a Toledo i dimecres a Madrid, entre altres de previstes.