Agricultura
Agricultura

El pla Renove beneficiarà aquest any més de 1.000 agricultors i ramaders

27/09/2023

Més de 1.000 agricultors i ramaders es beneficiaran dels ajuts del Pla de Renovació del Parc de Maquinària Agrícola (Renove) 2023 del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que ha destinat el pressupost més alt fins avui a aquest programa, 9,5 milions d'euros, un 45 % més que l'any passat.

Es tracta de les dades provisionals registrades un cop finalitzat el termini de sol·licituds el dia 15 de setembre passat. El ministeri estima que el 96 % de les sol·licituds seran acceptades i s'esgotaran els fons disponibles.

La convocatòria de 2023 és la de major dimensió de les que s'han fet fins ara, tant pel nombre de sol·licituds, com pel pressupost destinat. S'han acceptat 1.084 instàncies, amb un import de subvencions de gairebé 9,5 milions d'euros, dades que reflecteixen el compromís del Govern amb la modernització de l'activitat agrària en tots els seus àmbits.

La inversió total realitzada pels agricultors i ramaders en l'adquisició de nova maquinària supera els 38,5 milions d'euros, de manera que els ajuts en cobreixen gairebé la quarta part del total (24,5 %).

Aquesta convocatòria propiciarà la incorporació de màquines agrícoles modernes, dotades de les darreres tecnologies, més respectuoses amb el medi ambient, més eficaces, segures i ergonòmiques.

Les xifres provisionals mostren, un any més, l'èxit del pla Renove, i encara que arriba a totes les comunitats autònomes (excepte a les Canàries), Castella i Lleó se situa molt per davant de la resta, amb 733 unitats i més de 6,5 milions d'euros de subvenció. El segueixen l'Aragó, amb 174 unitats i uns ajuts d'1,5 milions d'euros, i Catalunya, amb 59 unitats subvencionades i 509.000 euros.

Tota la informació del pla Renove 2023 està disponible a la pàgina web del ministeri, en l’enllaç següent:

www.mapa.gob.es/es/agricultura/temas/medios-de-produccion/maquinaria-agricola/ayudas/ayudas_renovacion_de_maquinaria/