Pesca

Pesca, agricultura i automoció, prioritats espanyoles en l'acord del Brexit

28/02/2020

La secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez, ha situat aquest dimecres l'automoció, els serveis, l'agricultura i la pesca entre les prioritats d'Espanya en la negociació de l'acord comercial amb el Regne Unit després del Brexit.


En una trobada amb mitjans, Méndez ha celebrat que el mandat per negociar la relació entre la Unió Europea i el Regne Unit aprovat ahir pel Consell d'Assumptes Generals "realment respon" als interessos d'Espanya.


Ara cal negociar "el millor acord possible" en matèria de comerç, que sigui ampli i equilibrat, que aconsegueixi establir "zero aranzels i zero quotes" per a totes les mercaderies, cooperació duanera i facilitació del comerç, ha afegit.


La pesca ja ha fet un pas endavant perquè el mandat vincula el comerç de productes pesquers a l'accés a les aigües, que és "fonamental" perquè permetrà als vaixells pesquers espanyols accedir a aigües britàniques.


Entre les prioritats d'Espanya en aquesta negociació figuren els productes agrícoles, que "abasteixen els supermercats britànics", en particular la fruita i la verdura pel seu caràcter perible, i el vi, a més dels sectors de l'automoció, farmacèutic o químic.