perte
Indústria

El PERTE agroalimentari ha rebut 22 projectes per 755 milions

27/03/2023

El Projecte Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (PERTE) per a l'enfortiment industrial del sector agroalimentari ha rebut sol·licituds de 22 projectes tractors per valor de 755 milions d'euros d'inversió mobilitzada.

El total d'ajuts públics sol·licitats és de 394,4 milions d'euros. Els projectes tractors impliquen la realització de 454 projectes primaris que involucren 356 entitats participants. Del total de projectes primaris, 156 pertanyen a la línia d'innovació en sostenibilitat i eficiència energètica, i 298 a la línia d'R+D+I.

Per a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, “Aquestes dades confirmen que el model de col·laboració publicoprivada promogut pels PERTE és un instrument adequat per atraure projectes de transformació industrial al sector agroalimentari i contribueix a un desenvolupament territorial equilibrat. El model de PERTE funciona en un esquema en què les pimes són les protagonistes”.

PERTE agroalimentari

El PERTE agroalimentari, que està previst que generi un impacte en l'economia de 3.000 milions i una creació neta de 16.000 llocs de treball, està dotat amb una línia d'ajuts de 1.112 milions d'euros.

Amb aquest PERTE es pretén fomentar l'ocupació de qualitat en el sector agroalimentari —sobretot al medi rural, on el teixit empresarial agroalimentari té més presència—, enfortir-ne la competitivitat i la rendibilitat —amb mesures enfocades a l'automatització de processos, la sensorització de processos o sistemes d'aprovisionament sostenibles— i la vertebració del medi rural —aquest PERTE tindrà un efecte d'arrossegament per la capacitat per desenvolupar l'activitat en zones allunyades de nuclis urbans, atraient ocupació i serveis col·laterals (transport i restauració), i actuarà com a generador socioeconòmic de l'entorn rural.