Sostenibilitat

Opdenergy tanca amb CaixaBank dues línies de crèdit verdes que sumen 50 milions d'euros

03/06/2022

Opdenergy, un productor independent de renovables, ha tancat dues línies de crèdit amb CaixaBank per un import conjunt de fins a 50 milions d'euros, ambdues qualificades com a verdes, per complir amb els principis designats dins dels Green Loan Principles, la finalitat dels quals és promoure la sostenibilitat i oferir beneficis ambientals clars.


Amb aquestes línies de crèdit que s'engloben dins del marc de finançament verd que Opdenergy va publicar l'any passat amb la verificació de Sustainalytics, la companyia podrà finançar el desenvolupament de diferents projectes d'energia solar fotovoltaica ubicats a Espanya i als Estats Units, entre d'altres. Concretament, les línies s'esperen utilitzar per emetre avals per a interconnexió i els PPA de projectes als Estats Units i per a crèdits documentaris per a actius a Espanya.


Amb el tancament d'aquests acords amb CaixaBank, Opdenergy demostra la seva capacitat per continuar creixent juntament amb entitats financeres de primer nivell i la capacitat per negociar vies alternatives de finançament per desenvolupar els diferents projectes que té en cartera a nivell nacional i internacional alhora que continua consolidant el seu posicionament com un player rellevant en la indústria de les energies renovables.


Luis Cid, director general d'Opdenergy, va declarar: "Aquest nou acord de finançament que hem aconseguit amb CaixaBank ens ajudarà a continuar fent valer el nostre paper en la indústria de les energies netes i la importància d'invertir i desenvolupar projectes que afectin positivament el medi ambient, tant en l'àmbit nacional com internacional; és un orgull per a nosaltres comptar amb el suport i la confiança d'una entitat de primer nivell com CaixaBank en la consecució dels nostres objectius".


CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. Aquesta operació és una mostra més del pla de diversificació i innovació que el banc està duent a terme per adaptar les solucions de finançament sostenible als productes de banca transaccional més utilitzats per les empreses. El 2021 CaixaBank va fer operacions sostenibles de banca transaccional que van mobilitzar 4.188 milions d'euros, amb empreses de diversos sectors, amb operacions pioneres en factoring, confirming o línies d'avals, entre d'altres.